Cart 0
DSC00883.jpg

LESCAUT Antwerpen

LESCAUT, Antwerps design vertaald in een tijdloos mannen horloge.
Een prachtig vervaardigde Antwerp Artpiece met een rijke geschiedenis.
Opgericht door twee beste vrienden, allebei met een passie voor horloges, is LESCAUT ontstaan in Antwerpen.
Met een gravure van het Antwerpse Centraal Station op de achterkant van onze LESCAUT horloges is de kwaliteit van onze uurwerken gegarandeerd.

 
DSC00951.jpg

Een historische vriendschap

Juwelierszoon Vincent Van der Veken en fotograaf Matthieu Bout ontmoette elkaar op de eerste dag van de kleuterklas en zijn sindsdien de beste vrienden.

Over de jaren heen hebben ze een gemeenschappelijke interesse in uurwerken ontwikkeld en besloten ze samen om hun eigen horloge merk op te richten.

  

DSC00167b.jpg

"You will never find time for anything. If you want time, you must make it."

— Charles Buxton

Antwerpen Centraal Station

Een treinstation is het symbool van punctualiteit (of dat zou toch moeten). Wij bij LESCAUT vonden het daarom gepast om ’s werelds prachtigste station om de achterkant van onze horloges te graveren, het historische Antwerpse Centraal Station.

 
DSC06065.jpg

Onze modellen

LESCAUT biedt een waaier van prachtige designer horloges aan. Ieder met hun eigen persoonlijke identiteit. Met vervangbare horlogebanden kan je altijd jouw horloge aanpassen naar de stijl die jij wilt.

Meer info over onze modellen vind je hier.

 
DSC04684.jpg

“The Scheldt”

LESCAUT, waar komt de naam van onze horloges vandaan? LESCAUT is de Franse vertaling voor “De Schelde”, de rivier die het levensbloed vormt van onze prachtige thuisstad, Antwerpen. Dankzij LESCAUT, kunnen schepen al eeuwenlang hun producten verhandelen van over heel de wereld in onze haven. Hierdoor kon Antwerpen opbloeien als een wereldstad met een wereldhaven. De kleur van het wijzerblad op onze allereerste horloge heet “ESCAUT blauw”, als verwijzing naar de kleur van de Schelde.